Site logo

                                       



 
Arrangementer
og aktiviteter



Nyhedsbrev

Opskrifter

Æblebradepandekage
4 æg
300 g. Sukker
1 dl rapsolie
1 dl. mælk
300 g. hvedemel
2 tsk bagepulver
6-8 æbler, gerne forskellige
1 dl. kanel og sukkerblanding

Pensel en springform (30 x 40) med olie, og drys bunden med sukker.
Pisk æg og sukker let og luftigt.
Tilsæt olie og mælk. Rør mel og bagepulver i. Dejen hældes i formen.
Skræl æblerne, skær dem i både og fordel dem over dejen. Drys kanel og sukkerblandingen over. Bages ved 200 grader i ca. 25 min.



Æblemuffins
300 g hvedemel
Pynt: 200 g rørsukker/hvid sukker
3 æbler i både
2 tsk. Bagepulver
50 g. smør
½ tsk. salt
50-70 g mel
1 3/4 dl rapsolie
25 g rørsukker
2 æg
10 g kardemomme
2 dl mælk
6 revne æbler
2 dl. lyse rosiner

Alle tørre dele blandes sammen.
De våde dele røres og vendes i de tørre dele. Dejen fordeles i 20 muffinsforme.
Pynt: alle dele, på nær æblebådene, æltes sammen til til en smulderdej. Der stikkes en æblebåd lodret i alle muffins og smulderdejen fordeles rundt om.
Bages ved 175 grader i ca. 25 min.



Hyldebærkage
1 æg
2 1/2 dl. sukker 
3/4 dl rapsolie eller
75g. smør
1 1/2dl. mælk
4 1/2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
250 g. friske ribbede hyldebær
Rasp og olie eller smør til formen

Smør en springform og drys med rasp.
Pisk æg og sukker let og luftigt.
Tilsæt olie/smør og mælk. Rør mel og bagepulver i. Bland hyldebærene i dejen. Dejen hældes i formen og bages ved 200 grader i ca. 30 min.


Hokkaidomos med ostelåg
1 Hokkaido
25 g. smør
200g revet ost
Salt
Peber
Revet muskatnød

Hokkaido skrælles og skæres i tern. Den koges i vand ca. 5min. Vandet hældes fra.
Hokkaidoen moses, og tilsættes smør og smages til med salt, peber og revet muskatnød.
Mosen lægges i et smurt ildfast fad.
Revet ost drysses over.
Bages i ovnen ved 200 grader til osten er gylden, ca.15 min


Gratineret Hokkaido
½ kg tomater (evt. dåse)
frisk persille
½ kg istandgjort hokkaidogræskar
olivenolie
4 løg 200 g revet ost
2 fed hvidløg
½ kg tomater (evt. dåse)
frisk persille
Sådan gør du:
Skræl græskarret tag kernene ud og skær kødet i skiver. Svits skiverne i olie nogle minutter. Løgene hakkes og brunes let i olie sammen med knust hvidløg. Hokkaidoskiverne lægges i et smurt ovnfast fad. Løgene lægges over. Tomaterne hakkes og lægges over. Mellem hvert lag drysses med hakket persille og evt. salt og peber. Osten drysses over tomaterne og fadet sættes i en 200° varm ovn i ca. 30 min.

Æblesnitter
275 g hvedemel
85 g sukker
100 g hakkede mandler
200 g smør.

Fyld: 1 glas æblemarmelade eller julemarmelade.

De tørre dele blandes sammen, smøret smuldres i og dejen æltes til den er glat. Dejen rulles til fingertykke pølser af bagepladens længde. Pølserne lægges på bagepladen med bagepapir. De trykkes flade med en rille i midten. Æblemos eller julemarmelade fyldes i rillen.
De bages ved 200 grader i ca. 15 min.
De varme stænger skæres på skrå til snitter, og ligges derefter på en rist.



Vaniliestænger
med æbler og mandler

250 g mel
200 g sukker
kornene fra 1 stang vanilje
1 dl rapsolie
100 g smør

Pynt: 1 sammenpisket æg, 2 revne æbler og 50 g hakkede mandler.
Dej: De tørre dele blandes, olie og smør røres i dejen. Der røres til dejen er glat og smidig.
Dejen trilles i fingertykke pølser og skæres ud i 2-3 cm stykker. Stykkerne trykkes let på oversiden. Oversiden dybdes i æg, derefter i blandingen af æbler og mandler.
Bages ved 2oo grader i ca. 1o min.


Aronia, Æble Marmelade
250 g. Aronia
5-7 sommeræbler
350 g. sukker
¼ dl vand
Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kog æbler, aronia, sukker og vand op. Lad det simre i et par min. Blend eller mos frugten, og lad det koge op igen.
Marmeladen skummes, og hældes på rene skoldede glas ( 2 alm.), og luk til.



Julemarmelade
Ingredienser:
8-10 søde æbler, gerne Cox Holstein, 250 g sukker, 1½dl vand, 1 tsk. Kanel, ½-1tsk, ingefær og en knivspids stødt nellike.
Æblerne skrælles, renses og skæres i tern.
De koges op med sukker og vand.
Marmeladen blendes.
Der tilsættes krydderi.
Marmeladen koges op igen, skummes og hældes på rene skolede glas
(ca. 2 alm glas)



Hurtig honningis
4 æggeblommer
2 spsk. lys honning
3 dl. pisket fløde
Pisk æggeblommer og honning tyk og luftigt over vandbad. Flyt skålen med cremen over i koldt vand og pisk videre. Vend flødeskummet i cremen. Kom cremen i en form, og frys den til den er fast. Skal ikke omrøres under frysning.


Bagt rødbede
1 bagerødbede
Groft salt
Olivenolie

Rødbeden vaskes godt, og der snittes et stort kryds i toppen. Den pensles på toppen med olivenolie, og drysses med groft salt. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45min-1time.
Serveres som tilbehør varm og skiveskåret med græsk yoghurt eller creme fraiche.



Kålrabi fritter
1 kålrabi
3-4 spk. Olivenolie
1-2 fed hvidløg presset
Salt, peber, chili, basilikum eller andet krydderri

Kålrabien skælles, og skæres i tynde strimler. Olivenolie, hvidløg og krydderier blandes i en stor frysepose. Kålrabierne puttes i posen, og den rystes til kålrabierne er vendt i olien. Kålrabierne bages i en bradepande ved 200grader i ca. 45min til de er gyldne. De vendes undervejs.
Serveres som tilbehør til kødretter.

 Æblegården Baksminde | Skelgårdsvej 77A | 9340 Asaa |  60 19 85 10