Site logo

                                        
Arrangementer
og aktiviteterNyhedsbrev

Ønsker du nyhedsbrev sendt til dig på mail, send os da en mail med dit navn og din adresse. Du vil da fremover modtage vores nyhedsbrev.

Mailadresse:baksminde@hotmail.com

 

De fleste nyheder kommer i dag på vores facebook side www.facebook.dk/baksminde. Det er ofte korte nyheder det bliver til, da vi ikke altid er gode til at få afsat tid til at skrive nyhedsbrev og få det sendt ud.

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  Oktober2013

Så er det igen blevet tid til lidt nyheder fra frugtplantagen. Temperaturen daler og efteråret er kommet. Vi har haft den første nattefrost, men kun ved jorden så æblerne tager ikke skade af det. Det giver der i mod en masse farve og intensitet i den sidste modningsproces når der er kolde nætter og lune solrige dage. Der er masser af smag og et meget højt sukker indhold i frugten i år.  Vi er snart ved at være halvvejs med at plukke, men mangler alle vinteræblerne endnu, så de næste uger bliver meget travle.

Vi er efterhånden vokset ud af vores lokaler, og er derfor ved at lave et nyt lagerrum med køl. Vi glæder til det er færdigt så vinteræbler kan opbevares godt og længe, og så vi kan strække sæsonen lidt længere for de enkelte sorter. Det er i år det vi kalder en normalhøst med de forskellige svingninger der er ved de enkelte sorter. Det betyder at vi regner med at få en god lang sæson. Der bliver også masser af gang i mosteriet i år.

Det er lige nu Rød Aroma som er den store sort i handlen,. Der ud over kommer de første Alkmene i denne uge og der er stadig masser af pærer, både Cocorde og Anna. Ahrista er på vej og  Cox Holstein kommer omkring 1 november.

Vi er igen at finde på fødevaremarkedet på Nordkraft den første lørdag i måneden. Vi vil også være at finde på Klarupgårds fødevaremarkeder og på Dorf møllegård til æblets dag.

Frugtboden er åben dagligt for selvbetjening. Ring eller mail hvis du har særlige ønsker så pakker vi det til dig.

Vores aktiviteter ude af huset:

5. 0ktober :  Fødevaremarked på Nordkraft kl. 10-14

12oktober:  Fødevaremarked på Klarupgård kl. 10-16

13 oktober: Æblets dag på Dorf Møllegård kl. 13- 15

 2 november: Fødevaremarked på Nordkraft kl. 10-14

23-24 november: Julemarked på Klarupgård kl.10-16

7 december: Julemarked på Nordkraft kl. 10-14

21-22 december: Julemarked på Klarupgård Kl.10-16

 

 

Hilsen Susanne og Kjeld Thomsen

 

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  August 2013

Sensommer og høst tid, det er nu.

Efter et meget sent forår, og en meget varm, tør og solrig sommer dufter her rigtigt af frugt nu. Det er ved at være høsttid. Der har hos os været en pæn bestøvning af de fleste sorter, og det ser ud til at de mange solskinstimer har indhentet noget efter det sene forår. Sommeren er stort set gået med en vandslange i hånden., men i dag regner det rigtigt. Det er meget længe siden vi har haft noget regn af betydning, så det var skønt at vågne til lyden af regndråber på vinduerne i morges. Når man står derude kan man næsten se hvordan alting retter sig, og der dufter fantastisk.

I næste uge høster vi hyben og mirabeller, også skal der laves sirup og marmelade. De fleste af sommerbærrene er ved at være plukket. Efterårs hindbærrene er så småt begyndt og smager dejligt af sol og sommer. Der er rigtig mange aronia i år, og de er så småt begyndt at tage farve. De nyder godt af dagens regnvejr.

De allerførste æbler er plukket i dag, så de næste par uger kommer modningsprocessen til at gå stærkt i sommeræblerne. De smager godt af sol og sommer i år.

Vi åbner Frugtboden til høstmarkedet, og den vil derefter være åben dagligt alle dage fra kl. 9-18 med selvbetjening.

 

Økologisk Høstmarked:

Lørdag d. 31august og søndag d.1september kl. 10-17

 

Vi glæder os til at lukke dørene op til det årlige økologiske høstmarked. Her bliver masser af mulighed for at se på frugt i plantagen, gårdbutikker er åben, der er nyslynget honning fra plantagen. Og vores lokale pottemager fra Asaa Potter sidder ved sin drejeskive. Bålet er tændt, og der er nye pandekager. Cafeen er også åben.

 

Hilsen Susanne og Kjeld Thomsen

 

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  December 2012

 

En julehilsen fra Baksminde.

Nyhedsbreve er der ikke blevet så mange af i år. Aktiviteten har ikke været så stor, da høsten har været meget lille. Størstedelen af salget har været fra frugtboden herhjemme. Æblerne er nu udsolgte, men der er stadig et pænt udvalg af most, marmelade m.m., og frugtboden holder fortsat åben dagligt fra kl. 9-18 i det nye år.

Vi vil igen være på Nordkraft og forskellige andre markeder i næste sæson. Butik Køster, Astrup, Osteklokken, Brønderslev og Helsehjørnet, Ålborg forhandler forsat vores produkter.

 

Den lille høst af æbler har betydet at vi har haft tid til at produktudvikle med andre frugtsorter. Vi har bl.a. lavet flere hybenprodukter, som er blevet taget godt imod. De vil være i vores sortiment igen til næste år

 

Det er gået rigtig fint med grisene i plantagen. De har gravet jorden godt igennem, og de er nu ved at være slagteklare. De er solgt på forhånd. Vi forventer at have grise igen næste år, og gerne flere end vi har haft i år. Det er der imod slut med at have får, og der er påbegyndt plantning af æbler i foldene. Vinteren er kommet tidligt, så vi er ikke blevet færdige, men så må resten jo plantes til foråret. Plantning af nyt er startet sent i år, da de nye træer har været sent afmodnet pga. det milde og våde efterår. Derfor bliver der også en del plantning til foråret.

 

Du kan jævnligt finde nyt og forskellige opskrifter på vores facebook side www.facebook.dk/baksminde  Prøv f.eks. vores opskrift på æblegløgg

 

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår

Hilsen Susanne og Kjeld Thomsen

 

 

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  April-Maj2012

 Det har været og er stadig et rigtig travlt forår, og det er gået ud over vores nyhedsbrev, men nu er det her.

Der er rigtig meget ukrudt at tage fat på efter et meget vådt efterår. Vi har fået hul på det nu. Der skal investeres i nye rense maskiner som kommer i løbet af sommeren, og vi håber det kan lette rensearbejdet.

Læbælterne er blevet store, så der er blevet tyndet ud og fældet en del. Der er fældet træer og gjort plads til et lille skur der skal huse vandingsanlægget.  Det skal bygges her i forsommeren og vandingsanlægget skal i gang.  Redskaber til at høste og indsamle grøngødning er ikke helt på plads. Vi har ikke fundet det rette redskab endnu, så det bliver den gamle grønthøster der skal i gang.

 

Vi skulle have podet en gammel svensk sort ”Birgit Bonnier” i år, men forsøgsstationen havde ikke fået klippet materialet i vinter, så det blev ikke til noget. Æblesorten Fredrik, som vi podede sidste forår er til gengæld kommet utrolig flot, og er nu ved at blive plantet ud i plantagen. Vi forventer at kunne høste på dem allerede næste år.

Vi har podet små mængder af forskellige gamle sorter i år, bl.a. Bøghs Citronæble, Tyrrestrup, Boiken,  og mange flere.  Vi prøver at finde sorter med en god smag og holdbarhed der kan supplerer vores sortiment

Træerne er langt fremme nu, og pærerne er i blomst. Vi har haft nattefrost i 2nætter nu med frost hele natten, så vi har ikke kunnet afhjælpe det med bål i morgentimerne. Det er svært at se endnu, hvor store skaderne er, men vi håber frosten primært har stået ved jorden.

 

Der er stadig æblemost i frugtboden, som har åbent dagligt kl. 9-18

Vores frugt og æblemost kan købes i butikker og gårdbutikker:

Osteklokken i   Brønderslev -  Helsehjørnet i Aalborg -  Butik Køster i Astrup – Adelino i Flauenskjold – Mettes Øko grønt i Hellum – Local Food Vinref i Aalborg

Restauranter som har vores produkter:

Frank´s i Sæby – Villa Vest i Lønstrup – Kopp og Ko i Hals

Restaurant Frank har fået brændt brændevin af vores æbler på Nordisk Brænderi, og den er vær at smage. Den er brændt af Cox Holstein Ehlers, og har en meget flot smag af æblerne.

Vi Kan nu også ses på Facebook  under Æblegaarden Baksminde

 

Nyd Foråret

Hilsen Susanne og Kjeld Thomsen

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  Januar 2012

 

Så er det igen blevet tid til nyhedsbrev. Det milde og våde vejr i december og januar er en stor kontrast til sidste års vinter. Det er stadig så vådt i plantagen, at det er umuligt at køre med traktor, men til gengæld nyder fuglene vejret. Der er samlet store flokke i plantagen, og de gør et godt stykke arbejde ved at rydde op under træerne, dejligt

Der er lovet frostvejr i den kommende tid, og det lover godt for beskæringsarbejdet. Det er nu vi skal i gang med vinterbeskæringen og klippe podekviste.

 

Æblerne er nu ved at være udsolgte, men der vil være æblemost til et stykke tid endnu. Frugtboden har forsat åben dagligt kl. 9-18 for selvbetjening. Vi vil også være på Nordkraft den første lørdag i februar

Rigtig mange har efterlyst vores vare i de omkringliggende byer. Det arbejder vi forsat på. I Astrup ved Hjørring forhandler Butik Køster, den økologiske købmand, vores vare, og i Brønderslev kommune er det Mettes Øko-grønt i den gamle brugs i Hellum og Adelino Vin ved Flauenskjold. Vi håber at lave aftaler flere steder i den kommende tid. Der vil komme en forhandlerliste på vores hjemmeside.

 

Restaurant Frank´s i Sæby har købt et parti æbler hos os, som skal forarbejdes på Nordisk Brænderi, og laves til restaurantens egne æblebrændevine krydret med udvalgte urter. Det glæder vi os til at smage.

 

Er der interesse for det, forsøges der muligvis med et podekursus sidst i marts eller først i april.

 

En Vinterhilsen fra Susanne og Kjeld Thomsen

 

 

 

Beskæringskurset bliver lørdag d.11februar kl.13-15.30

Pris: 120kr, som betales ved ankomst

Program:

Vi går i samlet flok i plantagen. Her kigger vi på, hvordan vi frugtbeskærer og former ældre træer, hvordan vi former nye unge eller ompodet træer, og vi ser på træer på svagvoksende grundstammer til espalier. Vi ser på hvordan vi klipper podekviste, og hvordan de opbevares. Vi slutter af i laden med en kop varm kaffe eller varm æblemost og et stykke kage. Der udleveres en lille folder med enkle grundregler for beskæring.

Husk gummistøvler og varmt tøj.

Tilmelding på mail senest d. 9. februar.  Mail: baksminde@hotmail.com

 

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  November-2011

 

 

November og rigtig efterår. Sommertiden er slut, og vinterens korte dage er nu begyndt. Høsten er endelig i hus, dog mangler der stadig lidt paradisæbler og slåen.

Det er endelig blevet tørvejr, og det er snart klar til at vi kan komme ud at slå græs. Græsset er meget højt i år, så det er vigtigt at få slået godt i bund, så alt nedfaldet fra træerne kan slås i stykker og omsættes. Det kommende kolde og tørre vejr gør, at der ser ud til, at vi når det hele inden det bliver rigtig vinter, dejligt.

 

Beskærekurset bliver lørdag d.11febuar. Program og tilmeldingsinfo bliver sendt ud i januar.

 

Der bliver lavet marmelade og mostet rigtig meget i disse dage. Vi gør klar til julemarkedet på Børglum Kloster d.18-19-20november. Et rigtigt julemarked med mange boder både ude og inde.

 

Mostedag og julehygge på Æblegården Baksminde er ændret til lørdag d. 26november kl. 10-15

 

 

Ønske om et godt efterår, hilsen Susanne og Kjeld Thomsen


Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde
  Oktober-2011

Efterår og oktobervejr med regn og rusk er jo, hvad vi kan forvente nu. Det våde vejr i sensommeren har givet store udfordringer i forhold til høsten. Kløvergræs og ukrudtet står højt under træerne, og jorden er meget blød og svær at færdes i. Traktoren laver dybe spor alle vegne.

Æblerne har været våde til langt op ad dagen, og da de helst skal være tørre når de plukkes og lagres, har det givet få og korte plukkedage. Nu lysner det dog, og vi håber at høsten er i hus når ugen er omme. Der er godt med frugt i år. De kølige dage og nætter i sommerperioden har givet masser af smag til frugten, og sukkerindholdet i vores frugt er høj i år. Der er en flot farve på frugten, men også en del frugt med skurv. På trods af den våde sommer og den megen skurvsvamp ser det ud til, at det er blevet en fin høst i år.

Vi er kommet godt fra startsæson med vores æblemost, hvor efterspørgselen har været stor. Vi havde lidt problemer med at følge med først på sæsonen, men nu går det fint. Vi har forsøgt med nye varianter og har bl.a. lavet en let syrlig most på vinflaske, som er rigtig god afkølet serveret til mad. Vi grovfiltrerer den 2 gange sådan at den bliver flot klar, men også stadig har det fine frugtkød i behold. Det er et alkoholfrit alternativ til vin.

Vi er igen startet på Nordkraft den første lørdag i hver måned med ”Smagen af Nordjylland”. På Nordkraft har vi deltaget i ”Økologisk markedsevent” som var en stor succes, og vi glæder os over at det forsøges igen.

Vi har haft en rigtig god ”æblet dag” på Dorf Møllegård og håber vi kan være med igen næste år.

 

Lørdag d. 22oktober holdes æblets dag på Brønderslev bibliotek kl. 10-13, hvor vi deltager med smagsprøver, gættelege for børn og voksne, lav en æbleskæl m.m.

 

Søndag d. 30oktober kl. 10-15 holder vi ”mostedag” Der arbejdes i mosteriet, der er masser af smagsprøver og vi byder på en kop varm æblemost med æblekage til, som kan nydes ved bålet. Du er også velkommen til at gå en tur i plantagen og mærke duften af efterår, men husk gummistøvlerne.

 

Vi holder ”mostedag” igen lørdag d. 26 november kl. 10-15, hvor det selvfølgelig handler om jul.

Her byder vi bl.a på gløgg og æbleskiver med æbler.

 

Vi skal i år deltage i julemarkedet på Børgelund kloster d.18-20 november og igen d.10-11 december. Det glæder vi os meget til.

 

Mange har ytret ønske om at deltage i et beskæringskursus. Datoerne for kurserne vil komme med nyhedsbrevet i november.  Vi vil forsøge at sammensætte kurserne efter deltagernes ønsker og behov. Har du lyst til at deltage og har særlige ønsker, er du velkommen til at skrive en mail på baksminde@hotmail.com

 

Vi ønsker et godt efterår til alle

Hilsen Susanne og Kjeld Thomsen

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  august-2011

Så blev det august, og den nye sæson nærmer sig hastigt.

Det har været et specielt sommervejr i år, men på trods af det ser det hele rimeligt ud. Vi havde en del nattefrost ved blomstring, men en del af skaderne blev afværget ved bål flere steder i plantagen i morgentimerne.  Der har også været en del stærk blæst og regn under blomstringen, og det ses på udsatte steder med meget uens bestøvning. Der ses frostskader på nogle af æblesorterne. Det er mest udbredt på Cox Holstein der ofte får et korkagtigt bånd uden på skralden som kaldes skrub.

 

Sommerens meget fugtige perioder giver grobund for rigtig mange svampesygdomme også på resistente sorter. Det våde vejr betyder også at ukrudtsrensningen ofte ikke har kunnet udføres, og det kan ses i plantagen.

 

De ny podede træer kommer rigtig flot, og skyder allerede godt i vejret, dejligt. Det betyder at der også vil være 1års træer af forskellige sorter med forskellige grundstammer til salg ved høstmarkedet i d. 3-4september. I august skal vi i gang med at okulerer en gammel svensk sort som hedder Birgit Bonnier. En robust æblesort, som kan spises det meste af efteråret.

 

Vi er nu i gang med at etablerer vanding i plantagen, men er endnu ikke helt færdig. Vi er også startet op med forskellige grøngødningsforsøg, som vi forventer kommer til at køre i hele plantagen fra næste år. Vanding med nældevand ser meget lovende ud, hvor i mod sprøjtning med pileudtræk som bladgødning ikke viser det store udslag.  Målet er at køre med forskellige grøngødningsudtræk i vandigsvandet der tilsammen kan dække træernes behov.

 

Gårdbutikken er ved at blive bygget om, sådan at der bliver en bedre sammenhæng mellem butik, mosteri og lager.

De nye åbningstider er endnu ikke helt på plads. Start åbning på sæsonen vil være til det økologiske høstmarked d. 3-4 september

Vi vil igen i år være på Nordkraft. Se datoer på hjemmesiden under aktiviter.

 

Program for høstmarked:   Åben gårdbutik, åben plantage, rundvisning, arbejdende mosteri, smagsprøver, fernisering af fælles arbejde med Asaa Potter, arbejdende værksteder og salgsboder med Asaa Potter og Brovst pilefletter, Naturfolk sælger tøj og udstyr til friluftsliv, Klaus Åge Bengtson fortæller om omlægning til økologisk plante og frøavl, mød biavlerne og hils på bierne, café, og pandekager ved bålet.

 

Der bliver 2  mostedage i løbet af efteråret, søndag d.23 oktober og søndag d.27november. Når tiden nærmer sig vil programmet være på hjemmesiden under aktiviteter.

 

 

Vi håber at se dig igen i den kommende sæson, hilsen Susanne og Kjeld Thomsen

 

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  september-2011

Nyhedsbrevet fra august har været på hjemmesiden et stykke tid, men er desværre ikke blevet sendt ud før nu, så derfor er der både for september og august denne gang.

Høsten er godt igang, og den første most er lavet. Fokus er lige nu at få sommer æblerne ned inden de falder ned, ja også er det høstmarked d. 3-4 september. Høstmarked er altid en dejlig start på en ny sæson. Det store mast-telt er sat op, og det begynder at ligne noget. Pilefletterne fra Brovst har desværre meldt afbud af personlige grunde, men vi håber at se dem en anden gang. Adelino vine har der imod meldt sig, og det glæder vi os til. De byder på økologisk portugisisk vin og olivenolie samt portugisisk keramik.

Samarbejdet med Asaa Potter har været rigtig spændende og læreridt, men også krævende, da de gamle teknikker skal øves meget. Der er noget at lære endnu. Det har været sjovt at se resultatet, anderledes end forventet. Der bliver holdt fernisering lørdag d. 3september kl. 11

Vi går mod et efterår, hvor modningsprocesserne er væsentlig anderledes end de plejer pga. af vejret. De svingende temperaturer og de store vandmængder har givet mange svampesygdomme, revnede frugter og skrub. Så det er en udfordring at få plukket i tide og at holde en rimelig standard.

Gårdbutik og frugtbod åbner igen med høstmarkedet. Se åbningstider på hjemmesiden.

 

Vi ser frem til den nye sæson, hilsen Susanne og Kjeld Thomsen.

 

 

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  februar-2011

Nu er det sidst i februar, og lyset er vendt tilbage. Vinteren viser sig stadig fra sin stærke side, og det er godt for frugtplantagen. Det betyder at træerne stadig er i hvile, og ikke bliver narret til at komme for tidligt i gang, og dermed være udsat for nattefrosten under blomstringen.

 

Der er forsat lidt vinterbeskæring tilbage, og når vejret bliver mildere og der ikke længere er fare for at grenene springer, skal træerne bindes op. Den nye sæson lover godt, hvis vi får en god bestøvning, for der er dannet rigtig mange frugtknober på både æbler og pærer.

 

Midt i marts begynder podetiden. Der er rigtig meget der skal podes i år, da vi har valgt at pode en stor del af træerne selv, som skal plantes i det nye areal. Vi glæder os til at pode en nyere Svensk sort som hedder Fredrik. Et flot rødt sprødt og saftigt æble, som modner sammen med Rød Aroma. I april når saftstigningen sker i de gamle træer og barken løsner sig, er der stadig lidt gamle træer som skal podes om.

 

Det er nu ved at være slut for denne sæson. Æblerne er ved at være udsolgte, og der er kun nogle få poser tilbage i frugtboden. Æblemosten kan forsat købes i frugtboden lidt endnu.

 

I den kommende sæson forventer vi at gårdbutikken fortsat vil åbne på bestemte dage, og at frugtboden udvides, da mange er glade for den. Samtidig vil vi forsøge at lave en fast abonnementsordning som man kan tilmelde sig, og den skal udløse en rabat ved et mindste køb.

Vores mål er at udvide salget af frugttræer og buske med flere sorter, da rigtig mange har forespurgt på dette.

 

Følg med på vores hjemmeside om de kommende aktiviteter.

Det økologiske høstmarked bliver i år den 3-4september, og vil i år blive kombineret med Brønderslev kommunes arrangement, hvor gårdbutikker og kunstner samarbejder.

 

Tak for denne sæson.

Hilsen Susanne og kjeld Thomsen

 

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  December-2010

Så er det allerede december, og snart jul. Vinteren og det kolde vejr har afsluttet det sene efterårs arbejde meget tidligt i år. Vi kunne godt have brugt en måned mere til at blive helt vinterklar. Vi mangler stadig at færdiggøre den sidste rensning under træerne, og at få slået græsset igen efter alle bladene er faldet af.

 

Høsten kom godt i hus, og der har været en god smag i æblerne. Cox Holstein og Bramley er nu på sit højeste, Rød Aroma er næsten ved at være udsolgt, og Angold er snart ved at være spiseklar.

Sneen ligger højt i plantagen, men de nye træer, der er plantet, ser ud til at klare sig fint. Vi nåede ikke at blive færdige med efterårsplantningen, så resten må gemmes til tidlig forår.

 

Det har været et travlt efterår med mange nye tiltag, som skal revurderes i løbet af vinteren. Vi har været på torvet i Ålborg hver lørdag, vi har været på torvet i Frederikshavn hver lørdag i november og vi har været med i opstarten af fødevaremarkedet på Nordkraft. Vi er på Nordkraft igen lørdag d.4 december, og vi er i julemandens hus i gågaden i Frederikshavn d. 9-10 december. Torvet i Ålborg må vi springe over så længe det er så koldt. Varerne kan ikke holde til den hårde frost.

Vi har haft åben i gårdbutikken hver fredag eftermiddag. Det har ikke været nogen succes, da mange har svært ved at nå herud om fredagen. Derimod har mange af vores faste kunder været glade for frugtboden. I den kommende sæson vil frugtboden blive udvidet, og der vil kun være betjening ved specielle arrangementer.

Engrossalget har kørt fint og passet med den høst vi har haft i år.

 

Mostfremstilling er en arbejdskrævende proces, som vi har brugt mange timer på, for at finde den fremstillingsproces som passer bedst til vores virksomhed. Der er allerede for lidt plads i mosteriet når man skal være to. Derfor bliver en del af gårdbutikken lagt til mosteriet i løbet af vinteren sådan, at det kan nå at blive godkendt inden næste sæson. Vi har også arbejdet meget med at finde de rette blandinger, så vi opnår den bedste smag i mosten. Det har været blandinger med forskellige æblesorter, men også blandinger med andre frugtsorter. Det forventer vi der kommer flere forskellige mosttyper ud af i næste sæson.

 

Planlægningen af tilplantningen af det nye areal går fremad. En af de kommende sorter bliver en ny Svensk æblesort som hedder ”Frederik”.

 

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår

Hilsen Susanne og Kjeld Thomsen

 

Nyhedsbrev  fra ÆblegårdenBaksminde  September-2010

Efter et vellykket høstmarked, vil vi gerne sige tak til alle besøgende, og en stor tak til alle deltager og hjælpere. I har alle sat jeres præg, og bidraget til en rar og hyggelig stemning på høstmarkedet, som har været med til at give den gode oplevelse. ”DEJLIGT”. Vi håber at se mange af jer igen næste år. Billederne kan ses på vores hjemmeside under aktiviteter.

 

Høsten er nu godt i gang. Det våde, kolde og blæsende vejr sætter sit præg. Sommer æblerne har været længe om at blive plukkeklare, og da de først blev klar, gik det lyn hurtigt med at færdigmodnes, og mange er derfor faldet ned i det blæsende vejr. Det er allerede ved at være slut med sommeræblerne, og de første Rød Aroma er ved at være salgsklare. De næste sorter der modnes er Ahrista og Alkemene. For pærernes vedkomne er Herrepæren plukket, men der var ikke ret mange, og her havde skurvsvampen også sat sit præg. Concorden er plukkeklar nu og forventes

 Æblegården Baksminde | Skelgårdsvej 77A | 9340 Asaa |  60 19 85 10