Tips og opskrifter

​Opskrifter:

Æblebradepandekage​

4 æg

300 g sukker

1 dl rapsolie
1 dl. mælk
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
6-8 æbler, gerne forskellige
1 dl. kanel og sukkerblanding


Pensel en springform (30 x 40) med olie, og drys bunden med sukker.

​Pisk æg og sukker let og luftigt.

​Tilsæt olie og mælk. Rør mel og bagepulver i. Dejen hældes i formen.

​Skræl æblerne, skær dem i både og fordel dem over dejen. Drys kanel og sukkerblandingen over. Bages ved 200 grader i ca. 25 min.

Æblemuffins​

300 g hvedemel

Pynt: 200 g rørsukker/hvid sukker
3 æbler i både
2 tsk. Bagepulver
50 g. smør
½ tsk. salt
50-70 g mel
1 3/4 dl rapsolie
25 g rørsukker
2 æg
10 g kardemomme
2 dl mælk
6 revne æbler
2 dl. lyse rosiner


Alle tørre dele blandes sammen.
De våde dele røres og vendes i de tørre dele. Dejen fordeles i 20 muffinsforme.

Pynt: alle dele, på nær æblebådene, æltes sammen til til en smulderdej. Der stikkes en æblebåd lodret i alle muffins og smulderdejen fordeles rundt om.

​Bages ved 175 grader i ca. 25 min. 

​​Æblesnitter

275 g hvedemel

85 g sukker

100 g hakkede mandler

200 g smør.

Fyld: 1 glas æblemarmelade eller julemarmelade.

De tørre dele blandes sammen, smøret smuldres i og dejen æltes til den er glat. Dejen rulles til fingertykke pølser af bagepladens længde. Pølserne lægges på bagepladen med bagepapir. De trykkes flade med en rille i midten. Æblemos eller julemarmelade fyldes i rillen.

De bages ved 200 grader i ca. 15 min.


​De varme stænger skæres på skrå til snitter, og ligges derefter på en rist.

Vaniliestænger med æbler og mandler

250 g mel

200 g sukker

kornene fra 1 stang vanilje

1 dl rapsolie

100 g smør

Pynt: 1 sammenpisket æg, 2 revne æbler og 50 g hakkede mandler.

Dej: De tørre dele blandes, olie og smør røres i dejen. Der røres til dejen er glat og smidig.


​Dejen trilles i fingertykke pølser og skæres ud i 2-3 cm stykker. Stykkerne trykkes let på oversiden. Oversiden dybdes i æg, derefter i blandingen af æbler og mandler.

Bages ved 200 grader i ca. 10 min.

Skeldsgårdsvej 77A
9340 Asaa

CVR: 32966349

​​​Telefon: ​60 19 85 10

E-mail: baksminde@hotmail.com